Friday, July 24, 2009

TGI Fridays

Semalam...tanggal 23 July, bersamaan 1 Syaaban...we went to TGI Fridays, The Curve to celebrate Oya's birthday....Even my house is only 5 minutes from the curve, it takes me 20 minutes to locate the TGI from parking lot...hahha..

Second time g the curve nih...selalu area aku OU je...dah hapal dah susunan kedai kat OU tuh...anyways...aku sampai kat TGI...baha n zamil & zaila n zul dah tercongok dah..sambil membaca menu...

I went with Naqib as my partner...as everyone came in couples. So, dah la sesat nk cari TGI, tgh melilau2 tu..die nampak la plak binatang yang leh naik tuh...byr rm3, leh naik jalan2 tuh...die kontrol sendiri...
Dah...nak naik la plak...aku pun byr rm3 kat minah tukang jaga tuh...naqib pun naik la...at the same time, baha call me.."Weh beb..kat mane?" Aku ckp la kat dpn McD...(betul okeyyy, ade Mcd depan tu...)then she gave some instruction yang aku pun x brp nk paham....while i'm talking to baha...Naqib dah naik dah binatang tuh...straight....laggar dinding...die pun duduk diam je atas binatang tu....pas aku habih ckp ngan baha...die panggil aku...
"Auntie Yin...Naqib takmau naik la...x begerak pun...!!"

Sah sah la...dah dpn ko tu dinding, camne nk jalan yang oiiiii!!...
There goes my rm3...

Then pusing2..tanye pak gat...die kate turn left..jalan straight, nmpk setabak...satu line ngan setabak...ye la..aku pun ikut pulak sirection dr pakcik ni...setelah arahan baha tadi x dapat dilaksanakan dgn sempurna...

Die nmpk gule kapas la pulak.....mati2 nak gule kapas..there goes another rm2.50...mahal dowh gule kapas skrg...mase aku skola dulu singgit je...huhuh~

At last...jumpe setabak, maka jumpe lah TGI nye...10 minit kemudian..sampai lah oya..buat2 terkejut..(padahal dah rase dah coz zaila pakai baju cantik g office...hampeh ko zaila...hahaha)

Then..mamat TGI tu datang, menjalankan tentatifnye...menari dgn oya seround...hahah...tetiba...datang sorang pakcik ni...same seronok sambut birthday oya...siap suruh bg speech lg...kitrg dah heran dah...*eh..ade CC kat email die ke tadi ek...* hahahha~

then pas habih ceremony sambutan hari jadi yg diakhiri dgn lagu nepal yg tidak difahami.....pakcik ni dtg balik...kate...eh, u all...i pay for your meal ya...
huuuuuuuuuuu~~~kitrg heran gak la..apesal tetibe nih...kan...nak bersosial pun...apesal cam tak pasal2...mabuk ke nih...*coz sblm tu aku mmg dah perasan meja blkng tu ade 2 jag air saitan...*hhahaha~~

Rupe2nye....GM Kat Shell....jap, aku nk google muke die...ade ke ek...








hahaha..ade la weh...ni ha...tp ni nmpk cam well dress sikit la..ahahah



yang paling kanan skali tu la....pakcik bob...hahah...siap bagi ceramah kat zamil lagi...aku malas gile nk layan...nk dgr pasal cite anak bini die plak...siap kate kalau nk success mesti minum la...success la kat dunia...kat akhirat..belum tau....huhuhu~

Anyways...thanks for the meal...hahahhahaha...makan free beb...aku dah tercungap dah tgk naqib punye fish fingers n fries, sampai berbelas2 ringgit...hahaha...x campur air stoberi die lg...hahahha TQ TQ

Wednesday, July 15, 2009

Welcome Ahmad Nazif

Huuhhhh....

Jam 6.30 pagi, hari selepas false alarm...lahirlah lgi seorang ahmad di muka bumi nih....ahmad ape tatau lagi...sbb ade sedikit konflik utk menamekan bayi tersebut...so..ktrg panggil la die ahmad je dulu...hehehhe



Ni dibandingkan dengan muka ahmad naqib..semasa umur yang sama...


Ni muka ahmad naqib yang sekarang....




Seperti dapat di lihat perbezaan warna kulitnye...naqib yg kuning2 langsat semasa kecil, telah bertukar menjadi kelabu pada masa catatan ini dibuat, manakale adiknye yang putih kemerah2an mungkin akan tetap putih, melainkan melanun seperti ayahnya yang mana akan menyebabkan kulit bertukar warna seperti abangnye, satu ketika nanti...Memang muka semase bayi tidak boleh digunakan sebagai kayu pengukur kehenseman ketika dewasa kelak...hahahha....yang aku seramkan adalah...adakah si adik akan turut menjadi seperti ini...??



video


.....hmmmmm

Thursday, July 09, 2009

False Alarm...

Pukul 3 tyah ym wa...

K.fizah balik awai td...kluar darah kat ofis....
wa balas...air ketuban pecah ke...???dah nk beranak ke??
*excited*
tyah x balas langsung..wa ingat depa dah pi hospital...
wa anta mesej...x balas jugak...
*bertambah excited + x saba nak balik*

tetibe henset berbunyi...mesej!!!
tyah balas..
"kepala baby x engage lagi...jat suruh banyak jalan, bg beranak cepat..."
*excited hilang...!! but still x saba nk balik...jumaat kan..hahaha*

Ala..k.fizah ni pun...nak tahan2 plak beranak...nk bg sambung cuti beranak ngan cuti raye skali...ade ke patut....
huhu..~~

Monday, July 06, 2009

Infopro's Badminton Tournament

Today is the Badminton Day for us infopro-ians...

X saba wa nak gi main...Lame dah gian nak main badminton nih...heheh

Last time main kat Infosys dulu...dah setahun lebih pun...

Mase tu memang main gile2...sampai pukul 1/2 pagi...

Miss that momento...

Saturday, July 04, 2009

Tag from Aisyah....(Infy)

Sorry la Aisyah....walaupun dah berkurun..aku wat jugak...hahahha

1. Do you think you're hot?

When the aircond is not working...ya, i think so...

2. Upload your favourite picture of you!
xdak scanner...gambar kecik2 mase ddk penang...mama tgh suap anggur..

3. Why do you like that picture?
Because it will never happen again...hahahah

4. When is your last time you ate pizza?
Last Monday....Company monthly birthday celebration

5. The last song you listened to?
Bunkface(bunghead - sebut dlm bhs melayu....kate Jat)...situasi...

6. What are you doing right now beside this?
Halau ulat2 kat screen laptop tyah ni...payah tul..dah la touch screen...asik pg page lain je...
Ni semua padah x tutup tingkat magrib tadi...maklum la duduk kat hutan rimba

7. What name do you prefer besides yours?
What the....&%^$#%#...!!Ade ke org pk pasal nih....hhehe

People i tag :

(1) ayin
(2) dra

(3) k.mi
(4) zaila
(5) tkah

8. Who is number one?
One of my bestest buddies....dah kawin...x saba nk jumpa hang...

9. Number three is having relationship with?
ntah...c.timba ke c.sir ke, c.perigi ke...tatau la...

10. Say something about number 5.
my lil sis...baru masuk u...dpt uia..coz bio sains..wa tau die menyampah blaja bio, fizik n yg sewaktu dgnnye. wa tatau la papa dah pi jumpa rektum ke blum...dah le kot..cam dah bezaman je...hahaha

11. How about number 4?
roomate kat asrama kustem, parted when we move to rumah sewa...byk kisah2 yng berlaku...geram di waktu itu, tp agak lwak bile dikenang kembali....

12. Who is number 2?
Also one of my roomate...ade masalah emosi mase mule2 masuk kustem...then die yg lebih bile dah kenal...hahhah..also my roomate in rumah sewa...lots of happy memories with her

Friday, July 03, 2009

The stupidest thing i ever did....

Morning.....

wa memaksa diri bgn walaupun malas....hish...kerja kerja kerja....
wa mandi2, siap2, turun, bukak tudung saji....ade tuna...mmmm, sebat dgn 2 keping roti...
air....??kang kat ofis la....

jem pulak....tgk lampu minyak dah nyale...takpe takpe...dan lg sampai ofis ni...

on the way back la kite isi ek...memujuk kereta so that x terjadi ape2 yang boleh membuatkan wa mencarut di pagi hari....

Sampai2 ofis...still mengantuk...sib baik superior jenih mai lambat...wa dgn malasnye....surfing dulu seround due...of coz wa bace yg berkaitan dgn ARSENAL je....byktransfer gossip skrg ni...even though yg menjadi reality baru satu...ehhehe...

10.30....
yeong kok: aku nk turun bawah ni, nk pesan ke....???
wa:beli la nescafe satu...yg tin punye...(sambil meraba2beg pemberian zaila...)
*OMG...mane purse aku nih....sambil terus merabe2...bukak zip..tutup zip, bukak compartment lain, tutup compartment lain,raba2 dlm poket...tgk semua laci yang ada...
PURSE HILANG....!!!
yeong kok dah turun pun...xdan nk cancel...teringat lampu minyak kete nyale...adehhhh....
ape lah malang sgt nih...dah la esok baru gaji..sure member2 pun pokai gak....

5 minit kemudian...hp berbunyi....mummy.....cam tautau je anak die dlm kesusahan....hehehe
wa angkat dgr bunyi orang gelak...ape kes nih....???

mama: apa la bangkai....tinggai purse kat rumah....!!!
*La...kat rumah rupenye purse wa....camne leh kuar dr beg...oooo..wagi giant smlm...patut la purse tu x berade kat tempat yg septutnye...

Pengajaran...selalu check handbag bile nk kuar...(ni yg wamaleh bwk henbag...kalau bubuh dlm poket kan senang cek....anyways, time kasih zaila atas pemberian beg tu...)
Lagi satu, jgn g kerje dgn perasaan malas...(walaupu xde kaitan...cam x logik nk buang...hahahhaha)

Time kasih k.umi, bg pinjam duit kaler hijau...leh la wat isi minyak kete....